VI. Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny

2021. Szeptember 25. Szeged

Versenykiírás

Szervező: Dél-Alföldi Hungarikumok Alapítvány és a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülete

Cím: 6757 Szeged, Zágon u. 66.

Mobil: +36302067084

E-mail: nautiluskft.hu@gmail.com

A verseny/bírálat időpontja: 2021. Szeptember 23-24.

Eredményhirdetés: 2021. Szeptember 25. szombat 17 óra

Helyszín: Borostyán Birtok Szeged Zágon u. 66.

Nevezési lap

Kérjük töltse ki és küldje vissza a fenti linkre kattintva.

A verseny célja:

Első sorban a pálinkát magánfőzőként előállítók szakmai fejlődésének támogatása, szakmai bemutatók szervezése a cefrézési agyagok, valamint házi pálinkafőzők, és egyéb eszközök bemutatásával. Ezen felül korrekt pálinkabírálattal a minőség javulás elősegítése, és nem utolsó sorban a kúlturált pálinka fogyasztás minél szélesebb körben való hirdetése.

A verseny meghirdetésének köre:

A Szegedi Nemzetközi Párlat és pálinka versenyre Magyarország egész területéről, és a környező országokból is lehet nevezni.

A nevezés és a nevezés feltételei:

Nevezni a kitöltött nevezési lappal lehet, amely letölthető a https://borostyanbirtok.hu/wp-content/uploads/2021/08/Nevezesilap_SZNPPV_2021.doc linkre kattintva.

A versennyel kapcsolatban felmerült egyéb kérdésekben a kapcsolattartók: a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület tagjai:

  • Németh József 06-302067084;
  • Nagy Attila 06-704424528;
  • Muth József 06-703387165

E-mail: nautiluskft.hu@gmail.com

Csak a törvényi előírásoknak megfelelő pálinkákat és párlatokat nevezzenek!

Magánfőzők nem nevezhetnek zöldség, déli gyümölcs, sör, likőr és egyéb nem gyümölcsből készült párlatokkal.

A törvényi előírásoknak nem megfelelő párlatokat megsemmisítjük!

A nevezési laphoz csatolni kell a pálinka vagy párlat származását igazoló iratot!

A versenyre fajtánként  0,5 liter  felcímkézett üveggel lehet nevezni.

A mintákat személyesen vagy postai úton az alábbi címre kell eljuttatni:

Dél-Alföldi Hungarikumok Alapítvány, 6757 Szeged, Zágon u. 66.

Lehetőség van, még a minták leadására:

  • Gyermely: Nagy Attila 06-704424528;
  • Báta: Muth József 06-703387165;
  • Cserépfalu: Szabó Ferenc 06302190741;
  • Bácskossuthfalva: Fábrik Attila +38163683761;
  • Bajmok: Zoran Varadjanin;  069764836;
  • Orosháza: Benkő Lajos 303384667;
  • Zentai Gazdkör +38124817008;

Nevezési díj: 2.000.- Ft/minta.

A minták beérkezési határideje: 2021. Szeptember 22. 16.00 óra!

Átutalás a Dél-Alföldi Hungarikumok alapítványhoz.
Bankszámlaszám: 57600084-11106265
Adószám: 18730805-1-06
cím: 6757 Szeged Gyála Széle u.11.

A versenyminták bírálata a megszokott 20 pontos érzékszervi egyéni bírálói rendszerben történik.

A minták értékelése 20 pontos bírálati lapon történik az alábbiak szerint:

  • Illat tisztaság, (hibátlan) – max. 3 pont,
  • Illat karakter, (élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg illatban) – max. 5 pont,
  • Íz tisztaság, (hibátlan) – max. 3 pont,
  • Íz karakter, (élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg ízben, testesség, csípősség, szúrósság) – max. 5 pont,
  • Harmónia, tartósság, (benyomások kóstolás után) – max. 4 pont.

Az egyes jellemzőkre csak egész pont adható. A pontozást írásban indokolni kell, anélkül a bírálat érvénytelen! Az elért pontszámot és az írásos indoklást az eredményhirdetés után minden nevező  megkapja!

 

Arany minősítés: 18-20 pont,

Ezüst minősítés: 16-17 pont,

Bronz minősítés: 14-15 pont.

A SZNPPV  champion díjait minden egyes gyümölcs kategóriában aranyérmet szerzett pálinkák, párlatok közül a bírálók a minták visszakóstolását követően választják ki.

A Bíráló Bizottság elnöke: Béli Géza pálinkamester, a PálinkaKollégium alapítója.

Az esemény érdekessége, hogy azon minden nevező ingyen vehet részt!

 Ezért nagyon fontos, hogy a nevezés során a részvételi és vacsora szándékot előre jelezzék!

A svéd asztalos vacsora jegy: 5000 Ft.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!

Szeged, 2021.07.29.

 Dél-Alföldi Hungarikumok Alapítvány & Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülete